top of page

Farkındalık Koçluğu

Şiddetsiz İletişim Üzerine / About Nonviolent Communication

(Please scroll down for English version.)

Kullanmaya özen gösterdiğim Şiddetsiz İletişim dilinin hayatımı nasıl kolaylaştırdığını kısaca paylaşmak istiyorum. Bu iletişim şekli, kendimde olanları ve ihtiyaçlarımı fark etmeme ve kendimi nasıl ifade edebileceğime dair yol gösteriyor. Bununla birlikte karşı tarafı dinlememe ve onların da ihtiyaçlarını dikkate almama yardımcı oluyor.

İlişkilerdeki çatışmaların, çoğunlukla, tarafların açık olarak kendilerini ifade edememelerinden, karşı tarafı dinlememelerinden ya da karşı tarafın karşılayamayacağı beklentiler içine girmelerinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bu da karşı taraf ile bağlantıda olmadığımız anlamına geliyor. Kendimiz, başkaları ya da doğa ile bağlantıda olamadığımız sürece çatışmaları gideremeyiz. Marshall Rosenberg’in çatışma durumları için belirttiği gibi: “Çözüm ya da çözülme, karşımızdaki kişi ile bağ kurabildiğimizde bizi bulur.“

Marshall Rosenberg’in Şiddetsiz İletişim atölyelerine ait pek çok videoya Youtube üzerinden ulaşmak mümkün. Yakın zamanda izlediğim, yeni farkındalıklar yaratacığına inandığım videolarından birini aşağıda paylaşıyorum.

------------------------------------

I want to share how Nonviolent Communication(NVC) language that I pay attention to use it, made my life easier. NVC helps me to become aware of what is happening inside of me, what my real need is and showed me how I can express myself. Meanwhile, NVC helps me to listen to others and pay attention to their needs too.

I think ,most of the time, the reasons of conflicts in relations are that partners do not express clearly themselves, or they do not listen to each other, or the expectations which can not be fulfilled by other party. We can not solve conflicts when we are not connected to ourselves, others or nature. As Marshall Rosenberg mentioned about the conflict situation, “The solution or the resolution finds us when the connection is there.“

It is possible to reach many video’s recorded during Marshall Rosenberg’s NVC Workshops on youtube. I am sharing one of them that I watched recently. I believe, that video creates awareness about communication.

Bu sayfada, bana ilham veren görsel ve yazılı kaynakları, zaman zaman da kendi yazılarımı 

paylaşacağım bir alan yaratmayı arzu ediyorum...

Recent Posts
Search By Tags
bottom of page